+36 (22) 200-360, +36 (30) 313-6339

4 éve

Tetőtér szigetelés OKOSAN

 
2019-ben egyszerűsítették a tetőtér-beépítési eljárásokat, az építési törvényben számos helyi előírást eltöröltek. Ennek nyomán felpezsdült a piac és sokan éltek is a tetőtér beépítés adta lehetőséggel.
 

Számtalan oka lehet annak, hogy a meglévő lakótér szűkösnek bizonyul: 
 
  • gyarapodik a család
  • nőnek a gyerekek és nagyobb teret igényelnek 
  • vagy éppen otthoni munkavégzés esetén merül fel az igény egy irodának alkalmas helyiségre
  • esetleg egy meglévő hobbinak lesz komolyabb helyigénye. 

Családi ház esetében a leginkább kézenfekvő megoldás a tetőtér beépítése. 
Társasházaknál is gyakori a padlás értékesítése, melyet a vásárló beépít, növelve ezzel a ház értékét, a padlás eladásából befolyó pénzt pedig a társasház egyéb felújításokra is elköltheti.
A padlástér beépítés komoly szakmai kihívást jelent, ugyanakkor a lakótér bővülése mellett nemcsak az épület energetikája javulhat, hanem a piaci értéke is emelkedik.
 

A TETŐTÉR BEÉPÍTÉS ÉS NEHÉZSÉGEI
 
A tető alatt közvetlenül többnyire erősen szélsőségesek a belső klímaviszonyok. Akár télen akár nyáron.
Nyáron a közvetlen napfény úgy felforrósítja a tetőt, hogy az befelé is szinte sugárzik, ráadásul az épületben a meleg már eleve fölfelé száll, és ebből adódóan a tető felé szökik el.
Télen a nem megfelelő csapadékzárás esetén pedig egy-egy vihar után akár közvetlenül a nyakunkba is csöpöghet a víz vagy a porhó.
 
Ha nem megfelelő a tetőszerkezeti rétegrend, akkor páralecsapódás keletkezhet, beázás,  hőhíd, penészedés stb. A megfelelő hőszigetelés a tetőtér-beépítés talán leginkább hangsúlyos eleme, hiszen a „padlást” eredetileg nem szobának tervezték, és a komfortérzetet a tető nem megfelelő szigetelése nagyban tudja csökkenteni. 
 
 
MIT TEHETÜNK A TÖKÉLETES MEGOLDÁS ÉRDEKÉBEN?

Megbízható megoldás: a fújható üveggyapot szigetelés.
A tetőtér beépítése sok esetben sajátos megoldást igényel, a kívánt eredmény eléréséhez fontos, hogy a beépítés minőségi alapanyagokkal történjen, legyen szó szigetelőanyagokról, vagy nyílászárókról. A tetőtér legkritikusabb pontja a szigetelés: a csapadék ne jusson be és, hogy a hideg-meleg ellen is jól védjen. Egy nem, vagy nem megfelelően szigetelt tetőtér télen a fűtés ellenére is nagyon hideg, nyáron pedig a szellőztetés és profi árnyékolás dacára is hamar átmelegszik. A fújható üveggyapot szigetelés modern és gyors módszer a tetőtér hőszigetelésére. 
 

A fújható üveggyapot szigetelés energiatudatos választás, kontroll alatt tartva a fűtésszámlákat. A jól hőszigetelt épület egész évben megfelelő hőmérsékletet biztosít, nyáron kívül, amíg télen bent tartja a meleget, nő az épület élettartama és értéke, valamint a környezetet is óvhatjuk, hiszen kevesebb lesz a szén-dioxid-kibocsátás.
 

A FÚJHATÓ ÜVEGGYAPOT LEGFONTOSABB ELŐNYEI
 
  • gyors, akár 1 nap alatt is elkészülhet a szigetelés
  • hatékony – résmentes és hőhídmentes hőszigetelés
  • nem jár bontással, kosszal, felfordulással
  • nincs hulladék
  • nem szúr, nem porzik
  • természetes alapanyagokból készül, nem tartalmaz kötőanyagot, rágcsáló irtó vegyszereket, sem gombamentesítőt, sem égéskésleltetőt
  • gombák, rovarok, rágcsálók nem támadják meg
  • könnyű anyag, kis terhelést jelent a szerkezetre
  • a párát átereszti, a nedvesség nem áll meg a szigetelésben, nem jöhet létre penészedés
  • kiemelkedő tűzállóságú (A1 osztály), azaz nem éghető
 

Ha megbízható, hosszú távon is működő résmentes hőszigetelésre vágyik, keresse Partnerünket, kérjen kedvezményes ajánlatot a KontaktBau – A fújható szigetelés szakértő csapatától!