+36 (22) 200-360, +36 (30) 313-6339

6 éve

Mit kell tudni a tetőablakcseréről?

Mikor érdemes kicseréltetnie régi tetőtéri ablakát?
 
Ha olyan tüneteket észlel, hogy télen húz a hideg az ablak környezetében, nyáron az ablaküveg átforrósodik, vagy nehezen nyílik-záródik az ablakszárny, akkor az Ön ablaka bizony kiöregedett. Ha elmúlt már 15 éves, akkor a műszaki tulajdonságai már elavultak, nem szolgálják az Ön kényelmét és pénztárcáját.
 
Ha már nem elég komfortos a szoba. Míg évekkel ezelőtt csak alapszolgáltatásokat nyújtottak a tetőablakok, ma már többféle igényt kielégítő nyitásmóddal, üvegezéssel, külső- és belső felületképzéssel ellátott típusokból áll a kínálat. Ha pl. hálószobájában eddig egy alap hőszigetelő üvegezésű, billenő fa ablaka volt, ma akár biztonsági üvegezésű, beépített szellőzőnyílással ellátott, végleges felületkezelésű ablakot is választhat. Ha a kilátás is fontos Önnek, akkor a billenő ablakot felső tengely mentén nyíló panoráma ablakra cserélheti. A VELUX tetőtéri ablakok élettartama 25 év, így befektetése garantáltan megtérül!
 
Ha tetőtér felújítást végez
Ki kell festeni a tetőtéri szobákat? Parkettát cserél? Több fényre van szüksége a gyerekszobában? Akkor ez a legjobb alkalom arra, hogy a régi tetőablakokat is modernebbre cserélje. Hiszen hogyan fog festeni egy mai, divatos színekkel és anyagokkal feldobott tér egy 15-20 éves tetőablakkal? A jelenleg kapható típusok mindegyikére olyan típusú, színű és mintázatú rolót szerelhet fel, amely jelenlegi igényeit elégíti ki. Ne elégedjen meg a korábbi, akár „függönyös” megoldással!
 
 
1. Döntse el, mekkora felújítás szükséges!
 
Milyen típusú a régi tetőablak? 
HUNG-VELUX vagy régi VELUX tetőtéri ablaka van? Ha igen, akkor jelenlegivel azonos méretű új tetőtéri ablak a belső burkolat megbontása nélkül is beépíthető. Amennyiben Ön 2003 előtti ablakát hőszigetelő kerettel (BDX 2000), beépítő készlettel (EDZ/EDW/EDS 2000) szeretné cserélni, az a belső burkolat megbontása nélkül nem megoldható.
 
Hogyan lehet azonosítani a régi VELUX tetőtéri ablakot?
Minden 1968 után gyártott VELUX tetőtéri ablakon található egy típustábla a felső ablakszárny jobb sarkában, a szellőzőnyílás mögött, mely pontosan megjelöli az ablakkal kapcsolatos információkat.
1. Típus
2. Méret
3. Változat
4. Termékkód
 

 

Régi tetőablaka nem HUNG-VELUX vagy VELUX márkájú? 
Az új ablak beépítése csak a belső burkolat megbontásával lehetséges. Ragadja meg az alkalmat, és válasszon az eddiginél nagyobb vagy több tetőtéri ablakot a jobb fényviszonyokért! Most gondoskodhat az ablak körüli hőszigetelés kijavításáról és a megfelelő belső burkolat kialakításáról is.
 
Amennyiben az Ön tetőterében más márkájú tetőtéri ablak található,  mérje le az ablak tokjának belméretét a képen jelzett módon és adjon hozzá mind a szélességhez, mind a magassághoz kb. 4-4 cm-t. Válassza ki az így kapott mérethez leginkább közelálló méretű ablakot segítségünkkel: http://tetoteriablak.hu/configurator/step1
 

A tetőablakcsere nagyobb felújítás része?
Gondolja át az igényeit alaposan, hosszú távra tervezzen! Most lehetősége van nagyobb vagy több tetőtéri ablak elhelyezésére oda, ahol arra valóban szükség van.
 
 
2. Számolja ki a várható költségeket!
 
Vegye igénybe webáruházunk szolgáltatását, mely lépésről lépésre segítségére lesz az ablakméretnek, az ablak anyagának, nyitásmódjának, működtetésének, a szükséges és választható kiegészítők kiválasztásában és a költségbecslésben is.

Javasoljuk, hogy kérje a VELUX Magyarország Kft. ingyenes tetőablakcsere felmérési szolgáltatását. Egyeztessen a kivitelezhető megoldásokról, a munka elvégzésének várható időpontjáról és időtartamáról, az alkalmazható tetőtéri ablakokról és kiegészítőkről, és pontosítsa a várható költségeket. 
Helyszíni felmérésre vonatkozó igényét online is elküldheti: Tetőablakcsere felmérés
Ajánlott tetőtéri ablak beépítő partner keresése: VELUX Ajánlott Beépítők
TETŐTÉRI ABLAK KALKULÁTOR
 
3. Vásárolja meg egyszerűen a szükséges termékeket!
 
Webáruházunkban könnyedén megtalálhatja az igényeinek megfelelő tetőabalkokat a hozzájuk tartozó kötelező és választható kiegészítőkkel. 
Ajánlatkérését e-mailben is továbbíthatja: Írjon nekünk!
 
 
Mit nyerhet az ablakcserével?

2-szer jobb hőszigetelési értékű* nyílászárók szolgálják majd otthona melegen tartását a hideg hónapokban.
Ezáltal csökkenthető a fűtésszámla, így több családi büdzsé marad, amit a rezsi helyett másra fordítható. 

+10% Az üvegfelület (mérettől függően) akár 10%-kal nagyobb lehet.
Az ingyen napenergia csökkenti a fűtési költségeket.

-60% A hőveszteség (üvegtípustól függően) akár 60%-kal csökken.
Melegebb van a szobában, kevesebb az energiafelhasználás.

+ teljeskörű árnyékoló választék
A hatékony fény- és hővédelemért.

+ 100% karbantartásmentes tetőablakok
Magas páratartalmú helységekbe műanyag bevonatos tetőablakokra cserélheti régi tetőablakát.

+ csendesebb szobák
A Standard Plus tetőablakok fokozott hangszigetelése segít abban, hogy kevésbé szűrődjenek be az utcai zajok.

+ huzatmentes otthon
A huzat elleni extra gumitömítés útját állja a behúzó hideg levegőnek.

+ csak néhány óra - Tetőablakcsere egyszerűen, gyorsan, hatékonyan.
Méretazonos tetőablakcsere akár pár óra alatt megvalósítható profi szakember segítségével, de nem tart tovább egy napnál, minimális kosszal és felfordulással jár.

2-szer jobb hőszigetelés*
A régi (1986-2003 között forgalmazott) VELUX tetőtéri ablakok cseréje után a hőveszteség több, mint 50%-kal csökken VELUX Standard Plus ablak alkalmazásakor, mivel
a régi ablak hőátbocsátási tényezője: Uw = 2,8 W/m2K
az új Standard Plus ablak hőátbocsátási tényezője: Uw = 1,1 W/m2K
1,1 / 2,8 = 40% - azaz 60%-kal csökken a hőveszteség

Az állítás a VELUX Standard tetőablakok esetén is megállja a helyét, mivel
a régi ablak hőátbocsátási tényezője: Uw= 2,8 W/m2K
az új Standard ablakok hőátbocsátási tényezője: Uw = 1,3 W/m2K
1,3 / 2,8 = 46% - azaz 54%-kal csökken a hőveszteség

A hőveszteség tehát bármely 2003-ig forgalmazott VELUX tetőtéri ablak (FVI, GZL, GGL, GHL típusok) új VELUX tetőtéri ablakra történő cseréje esetén legalább 50%-kal csökken.
 
Az ablakcsere lehetőséget ad arra is, hogy átgondolja az igényeit és akár nagyobb méretű, akár több tetőablakot válasszon a régi helyett. Mert egy tetőablak, meg még egy az sokkal több, mint kettő: több napfény, több friss levegő, nagyobb komfort!
 
Válassza ki a kívánt méretet és tekintse meg kínálatunkat!
 
 
Vagy kérje egyedi, kedvezményes ajánlatunkat!