+36 (22) 200-360, +36 (30) 313-6339

6 éve

Mit kell tudni a fénycsatornákról?

Mi az a fénycsatorna?

A fénycsatorna egy olyan termék, ami lehetőséget ad ablaktalan helyiségek természetes fénnyel történő megvilágítására. Ha törekszünk arra, hogy otthonunk energiahatékony legyen, ennek mentén tervezzük a fűtési rendszert, a szigetelést és a nyílászárókat. A lakásunk tereinek megvilágítását a legjobb természetes fénnyel biztosítani, ez amellett, hogy növeli a komfortérzetet, segít a villanyszámla megregulázásában is. A fénycsatorna abban segít Önnek, hogy azokat a helyiségeket is természetes fénnyel látja el, ahová elzártságuk miatt nincs mód homlokzati nyílászáró beépítésére. Ilyen szokott lenni a gardrób, a közlekedők/folyosók, a mellékhelyiség illetve akár a fürdőszoba. Konyhába, hálószobába és nappaliba a VELUX tetőtéri ablakok vagy hőszigetelt felülvilágító kupolák alkalmazását javasoljuk.

Hogyan működik?

A fénycsatorna három fő elemből áll: külső elem, fénytovábbító cső és belső bura. A VELUX fénycsatorna a tetőn keresztül egy fénytovábbító cső segítségével juttatja el a természetes fényt a lakás különböző szegleteibe. A tetőn pedig egy tetősíkablakhoz hasonló elem engedi be a napfényt, míg a beltérben egy lámpaburához hasonló szórótest biztosítja a bevilágítást.  A fénycsatorna kiegészítőket érdemes megtekinteni. A fénycsatorna bármely időjárási körülmények között, napsütésben és esőben, tiszta és felhős égbolt mellett, minden napszakban és évszakban „működik”. Hatékonyságát, azaz fényátbocsátási kapacitását azonban mindezek a szempontok, továbbá a tető hajlásszöge, a fénycsatorna tájolása és annak hossza is befolyásolják. Ha érdekli, hogy az Ön lakásában milyen fénycsatornát lenne érdemes használni, próbálja ki a VELUX fénycsatorna kalkulátorát, mely - a szükséges adatok megadása után - egy komplett fénycsatorna összeállítást készít Önnek, így azt is láthatja mennyi fényt tud lakásába bocsátani ezzel a termékkel, valamint az igényeinek megfelelő fénycsatorna árát is ki tudja számolni.

Milyen helyiségbe érdemes beszerelni?

A VELUX fénycsatornákat minden, a ház belsejében fekvő helyiségbe ajánljuk, mely a tetővel közvetlenül nem határos – legyen az tetőteres vagy egyszintes ház, magas- vagy lapostetős. A fürdőszoba, az előszoba, a gardrób, a háztartási helyiség vagy a lépcsőház természetes fényben úszhat akkor is, ha nyílászárók beépítésére nincs lehetőség.

Fény ingyen

A VELUX fénycsatorna egész nap biztosítja a természetes megvilágítást. Előnye, hogy egy ingyen rendelkezésre álló fényforrás, a Nap éltető sugarait állítja a háztartás szolgálatába. Ráadásul a természetes fény jelenléte jótékony hatással van a közérzetre, csökkenti a bezártság érzetet, a stresszt és a depressziót, és kutatások tanulságai alapján pozitívan befolyásolja a teljesítőképességet.
 
Fénycsatorna árainkat megtalálja itt:
 
Tudjon meg többet szakértőinktől, írjon nekünk webáruházunkon keresztül, keressen bennünket személyesen, vagy telefonon!