+36 (22) 200-360, +36 (30) 313-6339

6 éve

Így érhet többet az otthonunk

A legtöbb 70-es, 80-as években épült családi ház padlástere kihasználatlan, ennek ellenére sokan a hozzáépítés vagy új otthon vásárlása mellett döntenek. A tetőtér beépítése azonban sokkal egyszerűbben és költségtakarékosabban kivitelezhető, ha a család bővülése miatt nagyobb otthonra van szükségünk, a felfelé terjeszkedéssel ráadásul óvjuk a környezetet, és megőrizhetjük a házunk építészeti, kulturális értékét. A gondosan, minőségi építőanyagokkal és szakszerű kivitelezéssel felújított tetőzet továbbá jelentősen növelheti az ingatlan értékét is. Ugyancsak a tetőtér beépítése mellett szól, hogy egy későbbi eladáskor az ingatlanunk értékét nagyban befolyásolja a ház telekhez viszonyított mérete, illetve az épület környezetbe illeszkedése. Tehát az épület oldalirányú bővítésével a nagyobb alapterület ellenére is veszíthet a ház az értékéből, hiszen csökken a környező zöld felület. Az összezsugorodó, rosszabb esetben pedig szinte eltűnő kert a közérzetünket is rontja. A VELUX vállalat szakértői azt javasolják, ha mindezeket mérlegelve szívesen belevágnánk a tetőtéri otthon kialakításába, mindenképpen kérjük szakember segítségét. Amennyiben ő úgy véli, a ház alkalmas erre a célra, akkor is van néhány szempont, amelyekre érdemes kiemelt figyelmet fordítani.
 
Mire figyeljünk a tetőtér kialakításánál?
 
A tetőtéri otthon sem egy statikus tér, vagyis ahogy most, úgy a jövőben is meg kell felelnie az aktuális igényeinknek.  Amikor papírra vetjük a kívánt elrendezést, vegyük számításba a későbbiekben esedékes átalakításokat is – például a gyerekek külön szobába költözését, vagy egy teljesen önálló, tetőtéri lakás leválasztását – és rugalmasan alakítható, korszerű alaprajzot készítsünk. Fontos továbbá, hogy olyan megoldásokban gondolkodjunk, amelyek növelik az ingatlan értékét. A VELUX vállalat specialistái ennek kapcsán a következőket javasolják:
 
  • A felhasznált anyagok és a kivitelezés minősége nagyban befolyásolja a használatot, illetve az értéknövekedés mértékét. Minél jobb anyagokkal és szakemberekkel dolgozunk, a tetőtér annál tovább szolgálja ki a családot, és annál jelentősebb összeggel növeli az otthonunk értékét.
  • A kényelemhez nélkülözhetetlenek a tágas terek, amelyek egy esetleges költözés során is mérvadók az eladási ár meghatározásakor. Igyekezzünk kevés közlekedőt kialakítani, és használjuk ki az alacsony belmagasságú zugokat: méretre készíttessünk bútorokat, amelyek így nem foglalnak majd hasznos teret. Arra is ügyeljünk, hogy a lépcső ideális helyre érkezzen.
  • Ha a lehetőségek engedik, legyünk bőkezűek a minőségi tetőtéri ablakokkal, hiszen ezek is értéknövelő tényezők. A „gödör effektus” elkerülése érdekében ügyeljünk a beépítési magasságra (hogy kilássunk) és válasszunk minél nagyobbat, mert később már nem fogjuk kicserélni, ha kicsi.
 
Fókuszban az ablakok
 
A VELUX tetőtéri ablakok és a hozzájuk illeszkedő kiegészítők tökéletesen megfelelnek a kényelmes és értékálló otthonokkal kapcsolatos elvárásoknak. A termékek hő- és páratechnikai szempontból, továbbá a bevilágítás mértékét, valamint annak szabályozhatóságát illetően, széles választékkal állnak rendelkezésre. A VELUX tetőtéri ablakok maximalizálják a helyiségekbe jutó természetes fény mennyiségét, az árnyékolók pedig minden évszakban segítik fenntartani a kellemes beltéri klímát. A VELUX termékekkel így nem csak komfortos, világos és egészséges otthont alakíthatunk ki, de jelentősen növelhetjük annak értékét is.